lauantai 14. maaliskuuta 2015

Pienen ihmisen mietteitä terveydenhuollosta 

Blogin nimi "LaitaPuoli" viittaa sellaisiin tapahtumiin ja sattumuksiin ihmisen elämässä, jotka irrottavat meidät arjesta ja vievät meidät maailmaan jossa tutut, arkiset arvot ja säännöt eivät enään riitä.
Kutsun tätä "laitapuoleksi" sen takia, että sinne jouduttuaan ihminen joutuu selviytyäkseen omaksumaan uusia tietoja, uusia taitoja, ja mikä tärkeintä, joutuu omaksumaan uusia asenteita.
On opittava taistelemaan, puolustamaan itseään ja rakkaitaan oudossa, kylmässä maailmassa. Silloin on ikäänkuin joutunut laitapuolelle. Sieltä ei ehkä koskaan selviä takaisin tuttuun, turvalliseen elämäänsä.

 "LaitaPuolelle" joutuminen voi tarkoittaa ettei terveydenhuolto auta kun sairauden vaikutukset tuhoavat koko perheen elämää.
Se voi tarkoittaa ettei sosiaaliturvaa saa silloin kun sitä tarvitsisi ja talous romahtaa. 
Se voi tarkoittaa työpaikan menettämistä itsestään riippumatomista syistä. Esimerkkejä on lukemattomia.

Meidän oma laitapuolemme sijaitsee Suomalaisen terveydenhuollon reunamilla, lääkärikunnalle melkein tuntemattoman oireyhtymän syövereissä. Emme ole siellä yksin.
Tästä aion kirjoittaa kommentteja ja mietteitä. Toivon mukaan myös kanssavaeltajat haluavat osallistua omilla kokemuksillaan.        
     

Ei kommentteja: