Mikä LaitaPuoli


Blogin nimi "LaitaPuoli" viittaa sellaisiin tapahtumiin ja sattumuksiin ihmisen elämässä, jotka irrottavat meidät arjesta ja vievät meidät maailmaan jossa tutut, arkiset arvot ja säännöt eivät enään riitä.
Kutsun tätä "laitapuoleksi" sen takia, että sinne jouduttuaan ihminen joutuu selviytyäkseen omaksumaan uusia tietoja, uusia taitoja, ja mikä tärkeintä, joutuu omaksumaan uusia asenteita.
On opittava taistelemaan, puolustamaan itseään ja rakkaitaan oudossa, kylmässä maailmassa. Silloin on ikäänkuin joutunut laitapuolelle. Sieltä ei ehkä koskaan selviä takaisin tuttuun, turvalliseen elämäänsä.

 "LaitaPuolelle" joutuminen voi tarkoittaa ettei terveydenhuolto auta kun sairauden vaikutukset tuhoavat koko perheen elämää.
Se voi tarkoittaa ettei sosiaaliturvaa saa silloin kun sitä tarvitsisi ja talous romahtaa. 
Se voi tarkoittaa työpaikan menettämistä itsestään riippumatomista syistä. Esimerkkejä on lukemattomia.

Meidän oma laitapuolemme sijaitsee Suomalaisen terveydenhuollon reunamilla, lääkärikunnalle melkein tuntemattoman oireyhtymän syövereissä. Emme ole siellä yksin.
Tästä aion kirjoittaa kommentteja ja mietteitä. Toivon mukaan myös kanssavaeltajat haluavat osallistua omilla kokemuksillaan.    

26.3.
Rakas päiväkirja...
Olen joutunut taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Ainoat aseenani ovat oikeudentajuni ja huoli lapsen terveydestä. Sekä yksityiselta puolelta vuosine varrella saadut tutkimustulokset ja diagnoosit.

Nyt joudun vastustamaan julkisen terveydenhuollon meille, melkein pakolla, tarjoamia tutkimuskäytäntöjä jotka eivät auta, vaan ainoastaan pahentavat tilannetta liiallisen rasituksen kautta.
Näyttää siltä, että jos lääkäri ei tiedä, tai osastolla ei osata, niin mennään vanhalla kaavalla. Kokeillaan niitä konsteja jotka ovat toimineet niin hyvin jo kymmeniä vuosia, toisenlaisissa  tapauksissa.
Ottaa päähän....     
 


  


  
     

Ei kommentteja: